bezár
 

irodalom

2018. 02. 28.
Beszélgetés Papp Sándor Zsigmonddal az Országos Idegennyelvű Könyvtárban
Téma: Papp Sándor Zsigmond Gyűlölet c. könyve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beszélgetés Papp Sándor Zsigmonddal az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Március 22-én, csütörtök este 18 órától Papp Sándor Zsigmond legújabb könyvéről, a Gyűlöletről beszélget Górász Péterrel, aki fel is olvas a regényből.

Nem könnyű a családi múltat faggatni, ha már nincs kitől kérdezni. Loboncz Márton, immár Budapesten élő építészmérnök, jó évtizede maga mögött hagyta az erdélyi kisvárost, ahol felnőtt, anyja halála után azonban úgy dönt, megkeresi börtönből szabadult, rég nem látott apját. Miközben az apa nyomait kutatja, nem csupán a szülők, nagyszülők sorsának eltitkolt, elhallgatott történetei merülnek fel a romániai diktatúra 1970-es, 80-as éveiből, de szembesülnie kell azzal is, hogy a mindent elemésztő gyűlölet, mint egy hibás gén, elkerülhetetlenül öröklődik tovább a sorsában. Megszakíthatja-e ezt a végzetes sorozatot egy tarkóra mért ütés?
Papp Sándor Zsigmond új regényének szereplői egyként vergődnek egy sötét parancsuralom korlátai között és végletes érzelmeik fogságában. Vajon a szeretet vagy a gyűlölet bizonyul kitartóbbnak egy életen vagy akár nemzedékeken át?

prae.hu

Papp Sándor Zsigmond A fotót készítette: Máté Péter

Papp Sándor Zsigmond 1972-ben született a romániai Radócon. Az erdélyi származású, jelenleg Budapesten élő író, szerkesztő legfontosabb művei a Semmi kis életek c. regény, és A Jóisten megvakul c. novelláskötet.

Számos irodalmi díj kitüntetettje.

A belépés ingyenes! További információ. www.oik.hu

Helyszín: 1056 Bp., Molnár utca 11.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés