bezár
 

zene

2018. 02. 28.
A Müpában ünnepli születésnapját a BDZ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Müpában ünnepli születésnapját a BDZ Hangversennyel ünnepli 25. születésnapját a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ), április 25-én a Müpában adnak koncertet, Hollerung Gábor vezényletével.

Az együttesnek tavaly mintegy 100 koncertje volt, ebből 15 crossover produkció, és öt hangfelvételt készítettek. A hagyományos zenei programok részeként négy szcenikus produkciót mutattak be a Müpában. A formáció első vendégkarmestere volt Guido Mancusi osztrák-olasz zeneszerző-karmester, rezidens zeneszerzője pedig Gyöngyösi Levente.

prae.hu

A zenekarban több kamaraegyüttes - többek között a BDZ Quartet, a Big Band és a Swingt a la Django - működik. A végzős konzervatóriumi és zeneművészeti egyetemi hallgatóknak rendszeresen nyári kurzusokat tartanak a zenekari képzés segítésére, valamint a Dohnányi Akadémia rendezésében nemzetközi karmesterkurzusokat valósítanak meg.

A Müpában tartandó  koncertjükön az "öröm keresztmetszetének" szellemében adják majd, ami reprezentálja a zenekar sokszínűségét, s megfelelve küldetésüknek, egy új kortárs művet is bemutatnak. Az esten többek között Rameau Une symphonie virtuelle, Dohnányi Szimfonikus percek, Vajda János Pieces symphoniques - des memoires de Mme Karnyó című alkotásának ősbemutatója, valamint Beethoven II. szimfóniája hangzik el.

A BDZ negyedszázados évfordulóját május 9-én, a budafoki Klauzál Házban, a Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál nyitóhangversenyén is megünnepli Csajkovszkij b-moll zongoraversenyével és Kodály Galántai táncok című művével.

Az együttes bérletei március 19-től újíthatók meg, új bérletek foglalására április 4-től van lehetőség.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés