bezár
 

zene

2018. 02. 28.
Pénteken kezdődik a 16. Békéscsabai Tavaszi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken kezdődik a 16. Békéscsabai Tavaszi Fesztivál Március 2-án kezdődik a 16. Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, amely öt héten keresztül több mint 40 programot kínál az érdeklődőknek.

Az április 7-ig tartó összművészeti fesztivál több mint tízezer látogatót vonz minden évben, az eseménysorozatot 15 együttműködő szervezet szervezi 16 békéscsabai helyszínen. Sosem volt még olyan hosszú a tavaszi fesztivál, mint idén, az öt hét alatt színházi- és táncbemutatókra, könnyű- és komolyzenei koncertekre, kilenc kiállításra, kórusok fellépésére, könyvbemutatókra és előadóestekre is sor kerül.

prae.hu

Ebben az évben az Egyesült Államokból és Kínából is érkeznek fellépők. A nyitónapon Pribojszki Mátyás a kaliforniai Bill Barettel és Lazy Brad Lewisszal ad blueskoncertet; március 22-én pedig a Saolin kung-fu szerzetesek lépnek fel.

A fesztiválon visszatérő vendégekként lesznek a hallhatók Békés Megyei Szimfonikusok, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar, a Csaba Big Band és a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar. Dés László Nagy utazás című turnéjának is egyik állomását jelenti a fesztivál, a koncertre március 19-én kerül sor.

A képzőművészet iránt érdeklődők Baráth Éva viseletkészítő, Blahut Károly fotóművész vagy Pacsika Emília textilművész kiállítását tekinthetik meg.

A Békéscsabai Jókai Színház két bemutatót is időzített a fesztivál időtartamára, a Hajnalban, délben, este című vígjátékot március 6-tól, a Szabó Magda Születésnap című regénye alapján készült darabod pedig március 20-tól láthatja a közönség.

A könyvbemutatók sorában szerepel Kovács-Torija Vera Bermuda-4 és Lévai Balázs Beállás (Ponyvarákenról) című műve.

A programok közül számos ingyenesen megtekinthető lesz.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés