bezár
 

film

2018. 02. 28.
Díjat kapot Dudás Balázs filmje a lengyelországi ZOOM-on
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dudás Balázs Welcome című rendezése nyerte a legjobb fikciós rövidfilm díját a ZOOM Nemzetközi Filmfesztiválon a lengyelországi Jelenia Górában.

A 21. alkalommal megrendezett ZOOM rövidfilm versenyében 53 alkotás szerepelt, a díjakról szakmai zsűri döntött.

prae.hu

Dudás Balázs 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Gothár Péter vezette filmrendező osztályban. Welcome című, 30 perces diplomafilmje Vilmányi Benett (Terápia, Átok) főszereplésével készült, akit a Welcome-ban nyújtott alakításáért korábban már díjazott a Friss Hús fesztivál zsűrije. A forgatókönyvet Dudás Balázs írta. A fikciós rövid film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, hangmestere Bodnár W. Dávid, látványtervezője Nyitrai Anna volt.

A Welcome egy tizennyolc éves kamasz fiú, Dávid történetét meséli el. Nyolc év távollét után Dávid és anyja a Vajdaságból visszaköltöznek Magyarországra, Dávid apjához. A történet előrehaladtával lassan fény derül Dávid titkos tevékenységére: pénzért hoz át menekülteket a szerb-magyar határon.

Dudás Balázs a diplomafilmjével elnyerte a BuSho filmfesztivál fődíját, a miskolci CineFest CineNewWave díját, és februárban a Magyar Filmkritikusoktól megkapta a legjobb kisjátékfilm díját is.

Bővebb információ:

http://www.zoomfestival.pl

https://www.facebook.com/welcomeshortdudasbalazs

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés