bezár
 

zene

2018. 02. 27.
Csütörtökön lesz az Arany János Zeneszerzőverseny díjkiosztója
Zeneakadémia, 2018. március 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön lesz az Arany János Zeneszerzőverseny díjkiosztója Hetvennégy érvényes pályamunka érkezett az Arany János Zeneszerzőversenyre, a díjnyertes zeneművek közül négy hangzik el a díjkiosztó gálahangversenyen csütörtökön a budapesti Zeneakadémián

A zeneszerzőversenyre - amelyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hirdetett meg az Arany János-emlékév Emlékbizottságának támogatásával - Arany János munkáinak felhasználásával írt új zeneműveket vártak. A szerzők két kategóriában, zongorakíséretes dallal vagy dalciklussal, valamint vonószenekari kíséretes dallal vagy dalciklussal pályázhattak. A zsűri elnöke Meláth Andrea énekművész, a zsűri tagja Fekete Gyula, Dubrovay László, Jeney Zoltán és Vajda János zeneszerzők - közölte a Zeneakadémia hétfőn az MTI-vel. 

prae.hu

A gálahangversenyen a díjnyertes zeneművek közül négy hangzik el, megszólalnak a költő saját dalai, valamint Kadosa Pál, Reinitz Béla és Kodály Zoltán olyan művei, amelyek Arany János-versekre születtek.  

A hangversenyen Halmai Katalin, Kiss Judit Anna, Rálik Szilvia, Szakács Ildikó, Philipp György, Najbauer Lóránt, Pataki Bence és Szappanos Tibor énekel, Virág Emese és Kiss Péter zongorázik. A Liszt Ferenc Kamarazenekart Madaras Gergely vezényli.

"Mi a Zeneakadémián úgy érezzük, hogy az Arany János Zeneszerzőversennyel méltó módon tiszteleghetünk a puritán, ám lenyűgöző műveltségű Arany János emléke előtt, aki szerette és értette a zenét, és akinek szavai mindannyiunk lelkében muzsikálnak" - idézi a közlemény Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora szavait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés