bezár
 

art&design

2018. 02. 21.
Egy, senki és százezer - identitáskeresés képekben
Kiállítás nyílik a Római Magyar Akadémián.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy, senki és százezer - identitáskeresés képekben Az identitást fogalmát járja körül az a három alkotó, akiknek műveiből Egy, senki és százezer címmel nyílik kiállítás kedden a Római Magyar Akadémián.

Az akadémia galériájában nyíló tárlaton Milica Cirovic szerb, Lucia Crisci olasz és Nagy Kriszta x-T magyar képzőművészek alkotásait ismerheti meg a közönség. Mindhárom művész ars poeticájában központi helyet foglal el az identitás kérdése, továbbá közös nevezőjük, hogy mindhármuk legfontosabb kifejezési formája a saját testük és a fényképészet.

prae.hu

Milica Cirovic Örök szeretők című fénykép performanszában olyan hét férfialakot jelenít meg, akik igen erős szellemi és esztétika hatással vannak rá: Gian Lorenzo Bernini, Anthon Csehov, Fjodor Dosztojevszkij, Albrecht Dürer, El Greco, Ivan Kramskoj és Rudolf Valentino.

Milica Cirovic - Amanti Eterni

Lucia Crisci Portrék című sorozatában a művész alakja időről időre tarka vagy egyszínű szövettel lefedve emelkedik ki az azonos anyagból álló háttérből. Az alkotó műveiben a hovatartozás, valamint az azonosulás témakörét feszegeti. 

Lucia Crisci

Nagy Kriszta x-T műveiben rámutat a média által kreált előítéletek ellentmondásaira a női testtel, valamint a nők társadalomban betöltött szerepével kapcsolatban.

Nagy Kriszta x-T

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés