bezár
 

zene

2018. 02. 22.
Jön a Killswitch Engage
Az amerikai metalcore az Akváriumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jön a Killswitch Engage Az egyik legnépszerűbb amerikai metalcore csapat, a Killswitch Engage ad koncertet június 16-án Budapesten az Akvárium Klubban.

A zenekar 2008 és 2016 után harmadszor fog fellépni Budapesten. Az amerikai heavy metál újhullámos képviselőjeként számon tartott Killswitch Engage több mint négymillió albumot adott el eddig csak az Egyesült Államokban. 

prae.hu

A Killswitch Engage a massachusettsi Westfieldből indult, az Overcast és az Aftershock együttesek megszűnését követően alakult 1999-ben. A jelenlegi felállásban az énekes Jesse Leach, a basszusgitáros Mike D'Antonio, a gitáros Adam Dutkiewicz és Joel Stroetzel, a dobos pedig Justin Foley.

A csapat a 2004-ben kiadott The End of Heartache című lemezével vált népszerűvé, az anyag aranylemez lett Amerikában 500 ezer eladott példányszámmal. A címadó számot Grammy-díjra is jelölték. A csapat az elmúlt években sikerrel lépett fel a legnagyobb fesztiválokon, köztük a Soundwave-en, a Wacken Open Air-en, a readingi és a leedsi fesztiválon, az Ozzfesten, a Downloadon, a Rock on the Range-en, a Rock Am Ringen, a Mayhemen, a Monsters of Rockon, a Pointfesten, a Knotfesten és a Heavy MTL-on.

A Killswitch Engage metalcore hangzását extrém metál és hardcore elemekkel egészíti ki. A zenekar jelenleg nyolcadik albumának felvételein dolgozik, a lemez idén fog megjelenni.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés