bezár
 

film

2018. 02. 27.
John Malkovich-filmklub tavasszal a Műcsarnokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
John Malkovich-filmklub tavasszal a Műcsarnokban Ha impozáns helyen szeretnénk jobbnál-jobb filmeket nézni akkor a Műcsarnokban a helyünk. Februárban induló filmklub John Malkovich  filmjei köré tematizálódik. A kétszeres Oscar-díjra jelölt amerikai színész, egyik legkiemelkedőbb karakter a filmiparban, a mozi világából jól ismert színésznek nem véletlenül szükséges filmklubbot szentelni. A soron következő előadást március 7-én este 18:00 órától tudjátok megtekinteni.

Március 7-én, szerdána 18:00 órakor Spike Jonze: A John Malkovich menet című filmje lesz. Izgalmasnak ígérkezik, ugyanis Craig, a bábjátékos, tébolyult munkahelyén, egy irodaház fél nyolcadik emeletén felfedez egy rejtekajtót, mely egyenesen a színész, John Malkovich agyába vezet. Aki átmegy a kapun, egy ideig elidőz az idegen elmében, majd kipottyan egy autósztráda melletti üres mezőre. Craig előbb turistautakat tervez vonzó kolléganőjével az ünnepelt sztár agyába, majd betelepül a férfi tudatába és eggyé válik vele. Melyik lesz domináns: az idegen testbe bújt lélek, vagy az idegen lélekkel továbbélő test? Kivel azonos a John Malkovichként ismert művész?

prae.hu

John Malkovits

Március 14-én Malkovich második felvonása következik. Elias Merhige: A vámpír árnyékát lehet megtekinteni. Egy színész, aki eljátszik egy másik színészt, aki valójában csak eljátssza, hogy színész – a John Malkovich életművére jellemző dupla fenekű önreflexiók csúcspontját jelentő rendhagyó horrorfilm lerántja a leplet..., de aki kíváncsi a filmre az megtudja, hogy mire is derül fény.

A tavasz folyamán még legalább három további Malkovich-filmet fognak vetíteni. Ne hagyjátok ki.

További információkért látogass el a www.mucsarnok.hu/hirek 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés