bezár
 

színház

2018. 02. 13.
Kékszakáll az Operettszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kékszakáll az Operettszínházban Jacques Offenbach az egyik legnépszerűbb francia komponista, színpadi művei az opera vígjátéki vonalát képviselik. Sajnos alkotásai ritkán hallhatóak magyar színpadokon. Az Kékszakáll című darab 1866-ban bemutatták be először, Magyarországon több mint 30 éve nem volt látható, az Operettszínház színpadán pedig még soha nem játszották.

Kékszakáll című nagyszínpadi produkció kegyetlen történetét Székely Krisztina rendezésében ismerheti meg a közönség. Az Offenbach és hatalmas kórusképei újfajta kihívást jelenthetnek a rendező számára, aki tavaly még a Kreatív kapcsolatok című kamara operát állította színpadra.

Szkéné színház

Megannyi irodalmi és zenés feldolgozása ismert a hataloméhes és vérszomjas Kékszakáll történetnek, még rajzfilm is készült belőle, leghíresebb változata pedig Bartók Béla egyfelvonásos operája. A Szabó-Székely Ármin, Lőrinczy Attila és Székely Kriszta által átdolgozott darab ismert történetének vígjátéki verziója lesz látható az Operettszínházban. Annak érdekében, hogy a történet közelebb kerülhessen a ma emberéhez a darabot az 1950-es évek nagyvállalati miliőjébe ültették át.

 A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel megvalósuló együttműködés keretében az előadásban a Zeneakadémia jelenlegi hallgatói közül többen is bemutatkoznak.

A címszerepet Boncsér Gergely és Vadász Zsolt játssza. Oscar, a szenátor főtanácsadója Langer Soma és Kendi Ludovik, míg Clémentine, a szenátor felesége Kállay Bori és Kalocsai Zsuzsa. Saphirként Dolhai Attila mellett Veréb Tamás mutatkozik be, akinek ez az első operett-szerepe.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés