bezár
 

film

2018. 02. 14.
Magyar tehetségek a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar tehetségek a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon A február 15-én kezdődő 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be először Bogdán Árpád Genezis című második mozifilmjét, Enyedi Ildikó Az én XX. századom teljes körűen felújított változatát, Tenki Rékát az európai filmek legígéretesebb tehetségei között ismerheti meg a filmszakma, Bucsi Réka legújabb animációja pedig a rövidfilmek között versenyezhet majd.

Bogdán Árpád új filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. Genezis című második mozifilmjének világpremierje a Berlinale Panorama Special válogatásában lesz látható február 18-án az alkotók jelenlétében. Magyarországi díszbemutatója tavasszal, a Titanic Filmfesztiválon lesz, április 12-től pedig országszerte vetítik majd a magyar mozik.

prae.hu

Enyedi Ildikó első mozifilmje, a cannes-i fesztiválon Arany Kamera-díjjal jutalmazott Az én XX. századom teljeskörűen felújított változata a Berlinale Classics programjában lesz megtekinthető először február 20-án a rendező és Máthé Tibor operatőr jelenlétében.

Az európai mozifilmek tíz legígéretesebb ifjú színészét felvonultató European Film Promotion "Shooting Stars" programban, ahova 10 éve nem jutott be magyar tehetség, Tenki Rékát ismerheti meg a nemzetközi filmszakma.

Az A kategóriás seregszemle rövidfilmes versenyében Bucsi Réka Dániában készített Solar Walk című legújabb animációja indul. A Naprendszer rejtélyeit kutató 21 perces film Lukács Péter Benjámin sound designer közreműködésével készült.

A pályakezdő filmeseknek szervezett Berlinale Talents rendezvénysorozaton három magyar fiatal; Csémy Balázs (színész), Tálas Zsófia (vágó) és Puskás Lilla (filmkritikus-újságíró) vesz részt.

A Német Filmkritikusok Szövetsége által a Berlinaléval párhuzamosan megrendezett Kritikusok Hetén Lichter Péter és Máté Bori két alkotásának, a The Rub című kísérleti játékfilmnek és a 2016. október 8. című filmetűdnek lesz a bemutatója.

A Berlinale alatt kezdődik a ScriptEast nemzetközi forgatókönyv-fejlesztő workshop, melyen Salamon András kapott lehetőséget, hogy részt vegyen Boldogságom rövid története című filmtervével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés