bezár
 

art&design

2018. 02. 12.
A Selyemút tükrében - Budapesten
Kínai-magyar fotókiállítás a belvárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Selyemút tükrében - Budapesten Kínai és magyar fotóművészek Kanszu és Senhszi tartományokban készített felvételeiből nyílt kiállítás A Selyemút tükrében - Második utazás címmel hétfőn a budapesti Kolta Galériában.

Néhány hónapja nyílt meg a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Sanghay - Shanghai című tárlata, tavaly nyáron pedig Pécsett volt látható kiállítás A Selyemút tükrében címmel - hívta fel a figyelmet a kínai kultúra iránti egyre növekvő érdeklődésre a budapesti tárlat megnyitóján Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. Mint kiemelte: ez a jelenség is azt igazolja, hogy a kelet kultúrája, tájai, emberei, művészete olyan témákat jelentenek a magyarok számára, amelyek iránt nem szűnik meg a figyelem.

prae.hu

Érdekes megfigyelni, hogyan hat a kortárs fotóművészetre a távolinak tűnő kultúrák találkozása és azok kölcsönhatása - vette fel az államtitkár, hozzátéve: a hétfőn megnyílt kiállítás egyfajta hídépítés, amely a bemutatott tartományok személyes felfedezésére hívja a látogatókat.
Vang Cseng, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének kulturális attaséja elmondta, hogy a kínai-magyar fotográfiai tárlatsorozat második részének megnyitója a kínai kultúra legfontosabb ünnepéhez, a közelgő holdújévhez is kapcsolódik. Mint emlékeztetett, az utóbbi években a két ország kapcsolatai szorosabbá váltak, mint a történelem során valaha is voltak.  

A Semmelweis utcai galériában Li Ge, Hszü Hszün, Tong Fang, Van Küan, valamint Á. Tóth József, Benkő Imre, Somogyi Márk, Szamódy Zsolt Olaf és Vej Hsziang képei láthatók március 14-ig.

https://www.facebook.com/events/2009622822696191/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés