bezár
 

színház

2018. 02. 10.
A Micimackót mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Micimackót mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban Milne klasszikusát, a Micimackót viszi színre február 14-én a Békéscsabai Jókai Színház.

A mesejátékot rendező Tege Antal az MTI-nek úgy nyilatkozott, nem az ismert Disney-filmet, hanem Milne klasszikusát vette alapul, amely Karinthy Frigyes fordításában jelent meg, majd Karinthy Ferenc alkalmazta színpadra.

Szkéné színház

"Nem volt cél a rajzfilmet lemásolni, nem is tudnánk úgy megjeleníteni a Százholdas Pagonyt a színpadon" - mondta, hozzátéve, hogy ők Róbert Gida szobájában játsszák a mesét, ahol egyebek mellett nagyméretű ceruzák és egy óriási, négyméteres könyv lesz a díszlet. Utóbbit az előadás során lapozzák is, ezzel is szeretnék elérni, hogy a gyerekek ne csak a rajzfilmet nézzék meg, hanem a mesét is olvassák el - közölte.

Az eredeti műben szereplő ismert dalszövegeket Vitéz László zenésítette meg, amelyek a capella csendülnek fel - mondta a rendező.
Tege Antal közölte, a próbafolyamat során szerették volna a mese mondanivalóját filozófiai tartalommal kiegészíteni, ezért a rendezéshez felhasználta John Tyerman Williams Micimackó és a filozófusok című művét. Ezzel kapcsolatban elmondta: ez főként a színészeket segítette, hogy könnyebben megtalálják a karakterüket. Bár az epizódok középpontjában Micimackó áll, végig érződik, hogy a szereplők Róbert Gida képzelet- és érzelemvilágát testesítik meg - mondta.

A színház Róbert Gida karakterének megformálására szereplőválogatást hirdetett, a felhívásra húsz, 8-12 éves fiú jelentkezett, akik közül Nyul Zoltán Bencét és Cazac Itai Liort választották ki. A rendező elárulta, könnyű volt a gyerekekkel dolgozni, mert nagyon tehetségesek. 

Tege Antal szerint a mű olyan örök emberi értékeket mutat be, mint a barátság és a szeretet, ezért nemcsak gyerekeknek szánják az előadást, hanem felnőtteknek is.

A jelmezeket Kiss Kata tervezi, aki elmondta, fontos volt számára, hogy ne állatokat, hanem emberi tulajdonságokat jelenítsen meg. Minden jelmez plüss anyagból lesz, hogy a gyerekek még közelebb érezzék magukhoz a figurákat. Róbert Gida jelmeze a régebbi koroknak lesz megfelelő.

A főszereplő Micimackót Gulyás Attila  alakítja, mellette Szabó Lajos, Katkó Ferenc, Hodu József, Nagy Erika, Fehér Tímea, Gábor Anita és Csomós Lajos láthatóak a színpadon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés