bezár
 

zene

2018. 02. 07.
Többszörös túljelentkezés a Cziffra Fesztivál mesterkurzusára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többszörös túljelentkezés a Cziffra Fesztivál mesterkurzusára Csaknem kétszer annyian jelentkeztek a Cziffra Fesztivál hétvégi, budapesti mesterkurzusára, mint amennyi résztvevőt fogadni tudnak - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 A rendezvényen több nemzetközileg elismert tanár oktatja a jelentkező zongorista hallgatókat, zongoraművészeket február 10. és 12. között a Kroó György Zeneiskolában. A kiválasztott ifjú művészeket Cziffra György szellemi örököseinek tekinthető világhírű zongoraművészek tanítják majd - mondta Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapító művészeti vezetője. A Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész fontosnak nevezte, hogy sokan látogassanak el a mindenki számára nyitott kurzusra hallgatóságnak, azok is, akiket nem tudtak beválogatni a résztvevők közé. Mint mondta, a kőbányai önkormányzat támogatásával megvalósuló mesterkurzusra a jelentkezők közül a legmagasabb szakmai kritériumok figyelembevételével válogatták ki a legalkalmasabbakat, akiket többek között Vásáry Tamás és Bogányi Gergely Kossuth-díjas, valamint Mocsári Károly Cziffra-ösztöndíjas zongoraművészek tanítanak majd.

prae.hu

A kurzus keretében mindenki ötven percet játszik a tanárok előtt, a repertoár megkötése nélkül. A játékot eszmecsere követi. "Itt már nem a hangjegyekről, a kottáról beszélünk majd" - hangsúlyozta a zongoraművész. A résztvevőket a színpadi szereplésekre, a versenyekre és az életre próbálják felkészíteni - tette hozzá.

A kurzust követően a Cziffra Fesztiválnak február 19. és 27. között a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Müpa ad otthont, fellép mások mellett Pierre-Laurent Aimard és Arcadi Volodos zongoraművész, Miklósa Erika, Szakcsi Lakatos Béla, Presser Gábor és a Hot Jazz Band.
 

Képek forrása: http://cziffrafesztival.hu/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés