bezár
 

színház

2018. 02. 06.
Újvidéki művészeti fesztivál a Miskolci Nemzeti Színházban
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Újvidéki művészeti fesztivál a Miskolci Nemzeti Színházban Február 8-án veszi kezdetét a Miskolci Nemzeti Színházban az Újvidék színházi, képzőművészeti és irodalmi sokszínűségét felvonultató háromnapos fesztivál.

A Határtalan Napok rendezvénysorozat a vajdasági képzőművészek kiállításának megnyitásával veszi kezdetét, mely márciusig lesz látogatható a Nagyszínház emeleti társalgójában. Ezt követően Nikita Milivojevic rendezésében tekintheti meg a közönség a Kis magyar pornográfia című előadást, melyet Esterházy Péter művei ihlettek.

Szkéné színház

A rendezvény második napján a Nagyszínház társalgójában beszélgetést rendeznek Végel László Kossuth-díjas íróval Újvidék-egy város drámája címmel.  Az aznap este a Nagyszínházban előadásra kerülő darabot Edith Piaf sikerekben és tragikumban gazdag  sorsa inspirálta a Kosztolányi Dezső és az Újvidéki Színház közös produkciójaként létre jött zenés darab a Piaf-marche/Piaf menet nevet kapta.

A Kamaraszínházban ezzel egyidőben lesz látható a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Amadeus című előadása. Tavaly a darabot a Városmajori Szabadtéri Szemle legjobb előadásának választották. Balázs Áron, színész, Salieri szerepének megformálásáért pedig elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

A fesztivál zárónapja, február 11-e, a Kamaraszínházban bemutatásra kerülő Fekete című 19. századi Balog István dráma adaptációjával zárul. Az előadás szövegét Németh Ferenc és Balog István drámájának átirata nyomán Lénárd Róbert adaptálta színpadra és mai környezetbe. A darab reakció volt a Belgrádban történt törökök elleni lázadásra, amely később az első szerb felkelés néven épült be a köztudatba.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés