bezár
 

színház

2018. 02. 06.
Nemzetközi utcaszínházi és -cirkuszi verseny Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi utcaszínházi és -cirkuszi verseny Pécsett Nemzetközi utcaszínházi és -cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál. Idén nyáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Pécsen a rendezvény.

Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület február 6-án hirdette meg pályázatát melyre március 5-ig várják a jelentkezéseket. A Zsolnay Street Artist nevet viselő fesztiválon már az elmúlt két évben is láthatott a közönség rengetek légtornászt, akrobatát, zsonglőrt és újcirkuszi előadásoknak lehettek részesei, időn azonban tovább kívánják színesíteni mind az utcaszínházi mind az utca cirkuszi előadások arculatát.

Szkéné színház

Olyan társulatok vagy akár egyéni fellépők jelentkezésére számítanak, akik szórakoztató, de egyben minőségi produkciókkal kívánnak fellépni. A jelentkezéseknek tartalmazniuk kell az előadásról szóló rövid leírást angol vagy magyar nyelven, a technikai szükségletek pontos listáját és egy videót az előadásról. A pályázatok közül öt előadás kerül kiválasztásra, melyek meghívást kapnak és bekerülnek a fesztivál hivatalos programjába. A kiválasztott előadások 400 euró hozzájárulást kapnak. A fesztivál első két napján a közönség által legjobbnak ítélt darab pedig 3000 euró pénzdíjazásban részesül.

A programokat színesíti, hogy ebben az időpontban kerül megrendezésre Pécsen a 16. Magyar Zsonglőrtalálkozó is a Magyar Zsonglőr Egyesület rendezésében. 

Az utcai produkciók pályázatait a zsolnaystreetcompetition@gmail.com címre várják a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés