bezár
 

film

2018. 02. 06.
FEST díjat nyerhet az Aurora Borealis-Északi fény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
FEST díjat nyerhet az Aurora Borealis-Északi fény Az Aurora Borealis-Északi fény is indul a belgrádi nemzetközi filmfesztiválon. A film fesztivál február 23-án kezdődik és összesen 126 alkotás lesz megtekinthető a keretein belül tizenegy nap alatt.  A 46. FEST fődíjáért összesen 16 alkotás száll versenybe köztük Mészáros Márta műve, az Aurora Borealis.

A Törőcsik Mari és Tóth Ildikó főszereplésével készült film egy családtörténet, mely két idősíkon fut, az anya-lánya kapcsolat sokszínűségét és problémáit igyekszik feltárni. Mészáros Márta 26. alkotása, március 1-jén, és a rá következő két napon lesz látható a szerb fővárosban.

prae.hu

A legjobb forgatókönyv, rendező és színésznek járó elismerés mellett életműdíjat is kiosztanak, melyet idén Szabó István rendező vehet át. A fesztivál közönsége számára látható lesz a Koncert és a Variációk egy témára című rövidfilmje a filmes visszatekintések kategóriában. Az eddigiek mellett magyar alkotásként fog szerepelni még az európai filmek válogatása között a Jupiter holdja, mely Mundroczó Kornél legutóbbi alkotása.

A rendezvényen tíz Oscar-díjra jelölt filmet is bemutatnak, ezek közül választották ki a fesztivál nyitó- (Három óriás plakát Ebbing határában) és zárófilmjét (Én, Tonya) is. A filmszemle március 4-én zárul, így nem kell sokat várnunk, hogy kiderülhessen, mely itt bemutatott filmek nyerhetnek Oscar-díjat is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés