bezár
 

zene

2018. 02. 06.
Virtuózok - a tehetségkutató újraindul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virtuózok - a tehetségkutató újraindul A Duna Televízióban tavasszal újra indul Virtuózok címmel Magyarország első komolyzenei tehetség kutató műsora. Az adás lényeg, hogy a felfedezze a tehetségeket, megőrizze és közvetítse a kulturális értékeket. Minél szélesebb rétegekhez kívánják eljuttatni a klasszikus zenét, megmutatni aktualitását és megszerettetni az. 

Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak klasszikus zenei hangszeren vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Illetve azokat a lelkes jelentkezőket is visszavárják, akik már megmérettek az előző három évad selejtezőiben, de nem jutottak tovább.  A negyedik évadban is három korcsoportban nevezhetnek: Kicsik ( 2011. máj. 31. és 2003. jún. 1.), Tinik (2003. máj. 31. és 1998. jún. 1.), Nagyok hangszeres (1998.máj. 31. és 1993. jún. 1.) és a Nagyok énekes korcsoportjában (1998. máj. 31. és 1990. jún. 1.) koruknak megfelelően a tehetségek. 

prae.hu

A zsűriben Miklósa Erika operaénekes mellett Balázs János Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész foglal helyet. A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsorába még jelentkezhetnek a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés