bezár
 

film

2018. 02. 06.
Holnaptól megy a 4. Magyar Filmhét a Corvin moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Holnaptól megy a 4. Magyar Filmhét a Corvin moziban Február 7-én veszi kezdetét a Filmhét. Az eseményt Szabó István 1979-ben készült Bizalom című alkotásának felújított és digitalizált változatának vetítésével nyitják meg. Az Oscar-díjas rendezőt, a film operatőre Koltai Lajos köszönti.

A Corvin moziban február 8. és 11. között összesen 150 film lesz megtekinthető a fesztivál keretén belül. Köztük olyan alkotások kerülnek nagy vászonra, melyeket korábban csak televízióban láthattunk. A filmhét programjának öt versenykategóriájában 131 alkotást neveztek. A közönség 4 tévéfilmet, 18 tavaly bemutatott magyar nagyjátékfilmet, 21 kisjátékfilmet, 29 animációt és 59 dokumentumfilmet tekinthet meg a négy nap alatt. Csütörtök délelőtt két dokumentumfilmes blokk fut majd párhuzamosan, melyeket a kisjátékfilmek fognak váltani, köztük Pál Ferenc producer L.U.F.I. című szürreális világú alkotásával. Késő délután pedig animációs filmek lesznek megtekinthetők, a válogatásban szerepelni fog Jankovics Marcell Árpádok emlékezete címet viselő ismeretterjesztő rajzfilmsorozatának második része is.

prae.hu

Vasárnap jelentik be a Magyar Filmdíjak idei jelöltjeit. A nevezett alkotások és alkotók közül a filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapók 23 kategóriában versenyeznek majd. A díjazott filmekből több viédki városban is vetítéseket szerveznek. Az eseményt a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezi, a Magyar Nemzeti Filmalap és az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa támogatásával.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés