bezár
 

zene

2018. 01. 31.
Exkluzív Mumford & Sons koncert a Szigeten
Európában csak a Szigeten lép fel fesztiválon idén a Mumford and Sons. Wow!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Exkluzív Mumford & Sons koncert a Szigeten A minap több aktuális világsztárt jelentett be a Sziget a Nagyszínpad headliner sorába, köztük a folkosból alternatív rock felé tendáló Mumford & Sonst.

Marcus Mumford 2007-ben alapította meg együttesét, alig két év múlva első lemezükkel fénylő üstökösként robbantak be a nemzetközi zenei élet legjobbjai közé, az Egyesült Királyságban négyszeres, az Egyesült Államokban kétszeres platinalemez lett. Második lemezükből, a Babelből már több mint egymillió példányt adtak el és megannyi slágerlista tolta az élvonalba. A 2013-as Grammy-díjátadón a Babel elnyerte az év albuma címet. 2013-ban megkapták továbbá a Brit Award legjobb brit banda díját is.

prae.hu

Harmadik lemezükön, a Wilder Mind hanghordozón már “bendzsó nélkül, bőrdzsekiben” játszottak, azaz lefordultak a folkos útról, átnyergelve az indie-rock pályára. Most pedig szerte Európában csak Budapesten hallhatja őket a fesztiválozó közönség egy exkluzív koncert erejéig. 

Közben a Sziget háza tájáról érkező hírek alapján úgy tűnik, hogy jövő hétfőn (29-én) egy újabb főműsoridős sztárt jelentenek be a Sziget Nagyszínpadára.
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés