bezár
 

zene

2017. 10. 30.
Hungarian FolkEmbassy: kislemez-bemutató koncert az Urániában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ördögharapás című új kislemezét mutatja be a Hungarian FolkEmbassy zenekar hétfőn este a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban.

"Az est első részében lesz a klasszikus népzenét képviselő Ördögharapás bemutatója bővített formában, a második részben idei koncertanyagainkból válogatunk" - mondta Hetényi Milán, a zenekar állandó énekes közreműködője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
    

prae.hu

Az Ördögharapás dallamait Soós András, az együttes hegedűse, művészeti vezetője fűzte össze Szilágyság, Ördöngösfüzes, Budatelke, Szék, Máramaros zenéjéből. A Hungrian FolkEmbassy a 19. századi magyar romantika cigányzenéjét és erdélyi román prímások játékát is megidézi.
    

A hétfő esti koncert második felében a zenekar részleteket ad elő készülő új CD-jéből, amely az Arany János-emlékévhez kapcsolódik: a korong témája a költőnek a népzenében továbbélő versei. Szintén ebben a részben lesz népzenei karaoke is.
    

Utóbbi kapcsán Hetényi Milán kitért arra, hogy a DVD-n is megjelent anyagon kilenc tájegység 150 dalát lehet megtanulni olyan művészektől, mint például Sebestyén Márta, Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia vagy Agócs Gergely. Vendégként Sebestyén Márta, a Hungarian FolkEmbassy fővédnöke és Kubinyi Júlia is fellép a Uránia-koncerten, akárcsak Hideg Anna és Rácz József.
    

A zenekar vezetője, a hegedűs Rosonczy-Kovács Mihály által válogatott népdaloskönyvben harminchárom népdalénekes és népzenész működött közre, köztük Navratil Andrea, Tintér Gabriella, Dóra Áron, Mihó Attila, Szabó Zoltán, Csizmadia Anna, Hetényi Milán, Juhász Réka, a Tallabille, a Berka és a Hungarian FolkEmbassy.
    

Hetényi Milán beszámolt arról, hogy a zenekar novemberben Kubinyi Júliával Kelet-Ázsiában (Indonézia, Tajvan, Hongkong) turnézik, az Arany János-műsorral pedig 24 állomásos Kárpát-medencei koncertsorozatot ad.
    

A Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetséget Rosonczy-Kovács Mihály, népzenész hegedűs, történész alapította azzal a céllal, hogy a zenekar az autentikus magyar népzene által képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren. A zenekarban Rosonczy-Kovács Mihály, Soós András és Hetényi Milán mellett Hegedűs Luca (cimbalom), Orsós Tamás (brácsák), Hanusz Zoltán (bőgő) játszik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés