bezár
 

art&design

2017. 10. 26.
Túlvilági látomások találkozása (kiállításmegnyitó)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Túlvilági látomások találkozása (kiállításmegnyitó) 2017. október 31-én este 19 órától veszi kezdetét Szekáry Zsuzsanna és Dávid Ákos kortárs képzőművészek kiállításmegnyitója a Fahéj kávézóban (Budapest, Semmelweis utca 19.).

Október 31-én, az ősi kelta Samhain ünnepén, a keresztény Mindenszentek és Halottak napját megelőző napon, a túlvilágot és a mi világunkat elválasztó határok elmosódnak. A boszorkányok, szellemek és túlvilági kreatúrák éjszakáját választotta két alkotó, hogy az elmúlás témakörében bemutassák látomásaikat.

prae.hu

Az estet Varga Melinda költő nyitja meg, majd Farkas Wellmann Endre József Attila-díjas költő, Shrek Tímea, Marcsák Gergely és Csornyij Dávid kárpátaljai művészek olvasnak fel.

Szekáry Zsuzsanna 1986-ban született Budapesten, gyermekkora óta érdeklik a művészetek, többek között a festészet, a szobrászat, a kerámia- és porcelánművészet, az ötvösművészet és a komolyzene. Egyéni stílusára hatással volt az ókori egyiptomi képzőművészet, a középkori freskófestészet, az impresszionizmus és a különböző népek mitológiai történetei. Gazdag színvilágú festményeit mindig egyedi módon, saját ötletei által inspirálva készíti el vászonra, ritkábban farostlemezre akril festékkel. Szekáry Zsuzsanna több önálló kiállítása után, ezúttal a halált és az elmúlást jeleníti meg akril festményein.

Dávid Ákos először mutatkozik be a nagyközönség előtt. 12 éves kora óta alkot, rajzol, szobrászkodik, barkácsol. Műveihez mindenféle anyagot felhasznál, ami eszébe jut, többek között fát, műanyagot, süthető gyurmát, polifómot, agyagot, betont, különböző festékeket. Különösen közel áll hozzá a dark és a fantasy stílus.

A belépés díjtalan, a kiállítás két héten át lesz látható.

plakat

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés