bezár
 

zene

2017. 10. 26.
Várdai István sikere Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tegnap, október 25-én este a londoni Royal Festival Hallban óriási sikerrel mutatkozott be Várdai István a Londoni Filharmonikusok szólistájaként, tudta meg a prae.hu.  

A hangversenyt különleges figyelem előzte meg. Nem csak azért, mert Várdai ma már a nemzetközi zenei élet egyik meghatározó alakja. Ezezn a koncerten "tért haza" Angliába az a Stradivari cselló, amely egykor a sclerosis multiplexben fiatalon meghalt nagyszerű angol csellista, Jacqueline du Pré tulajdonában volt. A hangszert a közelmúltban vásárolta meg amerikai tulajdonosától a magyar művésznek egy német mecénás.

prae.hu

Várdai Sosztakovics 1.csellóversenyét játszotta, a világhírű zenekar élén első vendégkarmestere, Alberto Orozco-Estrada állt. A koncerten jelen volt Theresa May miniszterelnök is.

A londoni közönségnek nem kell sokat várnia arra, hogy újra hallja Várdait: 2018 májusában a Wigmore Hallban lesz szonátaestje.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés