bezár
 

zene

2017. 10. 06.
Ma kezdődik a Nemzetközi Hárfafesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma kezdődik a 19. Nemzetközi Hárfafesztivál a budapesti Festetics-palotában; a rendezvényen fiatal tehetségek és sztárvendégek is fellépnek.

A fesztivál első napján az idén útjára indított Hárfás napok sorozat második előadása, Az ötezer éves hangszer - A hárfa története 2. lesz hallható. A koncerten az 1720-1820 közötti korszakkal és zenéivel ismerkedhet meg a közönség.     

prae.hu

 

A hangversenyen többek között Mozart C-dúr fuvola-hárfaversenye hangzik el Vigh Andrea és Drahos Béla előadásában, a koncerten közreműködik Gulyás Csilla hárfaművész és az Anima Musicae Kamarazenekar.
    

Szombat délelőtt a fesztivál ismét lehetőséget ad két fiatal tehetséges hárfaművész bemutatkozására, a matinékoncerten Jenei Erzsébet és Goda Sára lép színpadra. Este Oliver Wass ad szóló hárfaestet, amelyen modern zenét is hallhat a közönség a klasszikus hárfazene mellett.
    

Vasárnap délelőtt Vigh Andrea a gyerekeket avatja be a hárfa világába interaktív hangszerbemutató koncertjén. A fesztivál vasárnap este Maria Graf hárfaművésznő hangversenyével zárul, amelyen többek között Spohr, Hindemith, Debussy és Fauré művei szólalnak meg. A rendezvényhez hangszerkiállítás is kapcsolódik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés