bezár
 

színház

2017. 09. 27.
Tantermi Színházi Szemlét rendeznek a Jurányi Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyedik alkalommal rendezik meg csütörtöktől a Tantermi Színházi Szemlét Budapesten: a háromnapos eseményen színházi nevelési produkciókat mutatnak be a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

A Tantermi Színházi Projekt idei felhívására 75 pályázat érkezett be. A továbbjátszásra és létrehozásra pályázott projektek és tervek műfaji sokszínűsége sokat elárul arról, hogy mennyit is fejlődött ez a terület az elmúlt két év alatt - olvasható a Jurányi Ház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

Mint írják, a zsűri - Gáspár Máté kulturális menedzser, egyetemi tanár, Scherer Péter színész, rendező és Somfai Barbara drámapedagógus, középiskolai tanár - idén a mecénás, Polgár András kérésére azonban visszatérve a projekt gyökereihez ismét a pályaművek színházi komponensére fordította elsősorban a figyelmét. A zsűri végül 10 létrehozásra és 8 továbbjátszásra érkezett pályázatnak ítélt támogatást.
    

A IV. Tantermi Színházi Szemlén a Jurányi Produkciós Inkubátorházban bemutatják az újonnan születő produkciókat a szakmai közönségnek, a zsűri pedig a látottak alapján kiválasztja, hogy mely előadások részesülnek még továbbjátszási támogatásban.
    

A szemle programján többek között a Nézőművészeti Kft. - Manna Kulturális Egyesület, a Gólem Színház, a Kövér Béla Bábszínház, a Nyitott kör, a Bohócok a láthatáron, a Mesebolt Bábszínház, A tudás 6alom csoport, a Titkos Társulat - HK Produkció, a Trainingspot Társulat, a Rév Színházi és Nevelési Társulat, az Orlai Produkciós Iroda - Füge Produkció és a k2 Színház produkciója szerepel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés