bezár
 

irodalom

2017. 09. 09.
Az elképzelt jövő lesz a központi témája az idei Budapest Transzfer Fesztiválnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az egyszerre titokzatos, félelmetes és reménnyel teli jövő lesz az idei témája a Budapest Transzfer Fesztivál elnevezésű nemzetközi irodalmi és társművészeti seregszemlének, amelyet szeptember 28. és október 1. között rendez a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

A fesztiválon írók mellett jövőkutató, politológus, filmrendező, média- és képzőművész is vall arról, milyennek képzeli a jövőt - olvasható a múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.

prae.hu

A PIM 2006 óta rendezi meg a programot, amely egy-egy érdekes, aktuális téma, művészeti ág vagy tudományterület és elsősorban a kortárs irodalom kapcsolatát járja körül változatos programokkal, külföldi és magyar írók, művészek, szakértők és tudósok részvételével.

A fesztiválon fiatal médiaművészek munkái a művészet és technológia találkozásának lehetőségeit is bemutatják. Szakértők, szerkesztők, irodalmárok beszélgetnek arról, hogy mit és hogyan olvasnak majd a közeli és távoli jövőben, meghívott szerzők politológussal elemzik a tudományos-fantasztikus művek világrendjeit. Lesz "Lem slam", és Magyarországon először szabadfogású írópárbaj barátságos körmérkőzéseken.

A gyerekek videojátékot készíthetnek és Mikrobi-workshop várja őket, az Időfutár városi játékaiban pedig családok és gyerekcsapatok mérhetik össze ügyességüket.

Lesznek városi séták is, amelyeken be lehet járni a "jövő Budapestjét", vagyis a megvalósult és meghiúsult elképzelések helyszíneit a fővárosban.

A fesztivál kiemelt figyelmet fordít a visegrádi régióra, így cseh, lengyel és szlovák szerzők és szakértő vendégek meghívásán, bemutatásán túl a nyitóbeszélgetés középpontjában az áll, milyen volt a rendszerváltást megelőzően az a közös jövőkép, amely összekötötte a közép-európai értelmiségieket, és volt-e ennek a közös gondolkodásnak bármilyen jelentősége a későbbi évek szempontjából. Fiatal írók, szerkesztők, kultúraszervezők beszélgetnek arról, hogy milyen irodalmi trendeket, kapcsolódási pontokat látnak a térségben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés