bezár
 

film

2009. 04. 04.
Kanadai Filmkörkép - kanadai filmek az Örökmozgóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az utóbbi évtizedek legsikeresebb kanadai filmjei mellett Magyarországon először látható alkotásokat is levetítenek a Kanadai Filmkörkép elnevezésű program keretében hétfőtől Budapesten, az Örökmozgó Filmmúzeumban.

prae.hu

A csaknem kéthetes vetítéssorozaton olyan alkotások lesznek láthatók, mint a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjjal jutalmazott, a generációs szakadékok témáját líraian bemutató Barbárok a kapuknál; a Juliette Lewis, Gina Gershon és Mickey Rourke főszereplésével készült, izgalmakban teli Claire életre halálra; valamint a számos díjjal jutalmazott, zenében és humorban egyaránt gazdag Nesze neked, Pete Tong!, amelyet az utóbbi évek legnézettebb kanadai filmjeként tartanak számon - közölték a szervezők.

Magyarországon először lesz látható a kamaszlét nehézségeit feltáró A mama fodrászhoz ment című film; a piti bűnözők szerelmi életével foglalkozó Szíven találva; az anyja után kutató viselkedési zavaros fiú történetét bemutató Nem én voltam, esküszöm! című mozi; valamint a két lány sajátos kapcsolatával foglalkozó Mögöttem. Ezek a filmek 2008-ban készültek.

Az április 6. és 18. között tartandó vetítéssorozaton olyan, ma már klasszikusnak számító filmeket is bemutatnak, mint az 1973-as A vadon kiáltása című természetfilm, a feszültségekkel teli, bigott, zárt közösségben játszódó A bika, vagy az 1978-as A csendestárs című krimi.

Látható lesz a nagy sikerű C.R.A.Z.Y. is, amely egy fiatal fiú útkereséséről szól; az Atom Egoyan jegyezte, Bob Hoskins főszereplésével készült hátborzongató pszichodráma, a Felicia utazása; valamint a Sarah Polley rendezte Egyre távolabb, amelynek főszerepében Julie Christie remekel - olvasható a szervezők összegzésében.

nyomtat

További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés