bezár
 

film

2017. 09. 06.
New Yorkban mutatkozik be a Fagyott május
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Art+ Cinemában még mindig futó Fagyott május című avantgárd horrort, Lichter Péter első egészestés filmjét októberben bemutatják a tizedik alkalommal megrendezett Imagine Science Film Festival programjában.

A New York több neves intézményében (Antology Film Archives, The Cooper Union, American Museum of Natural History, Rubin Museum of Art) szervezett egy hetes fesztivál középpontjában a filmművészet és a tudomány kapcsolata áll – az esemény keretében leginkább kísérleti filmeket, tudományos dokumentumfilmeket és a határokat feszegető műfajfilmeket mutatnak be. A Fagyott májust a fesztivál ideje alatt (és a tervek szerint utána is) a brooklyni Spectacle Theatre fogja műsorra tűzni. A fesztiválról és annak programjáról a rendezvény honlapján olvashatnak bővebben.

prae.hu

A Fagyott májust május negyedikén mutatták be a budapesti Art+ Cinemában, azóta is műsoron tartja a mozi. A film nemzetközi premiere a perui Lima Independiente filmfesztiválon volt, nemzetközi forgalmazója pedig a párizsi székhelyű, avantgárd filmekre specializálódott Light Cone.

1990, az összeomlás után. Egy erdei vadászházban rejtőzködő férfi hónapok óta küzd a túlélésért. Egy nap egy elhagyatott gyerektáborban észrevesz valakit.

Rendező: Lichter Péter, író: Bartók Imre, Lichter Péter, operatőr: Gerencsér Dávid, zene: Horváth Ádám Márton, hang design: Lukács Péter Benjámin, vágó: Kovács Éva Vica, Gerencsér Dávid, producer: Roger Deutsch, Harmi Gábor, Osváth Gábor, Lichter Péter

Fagyott május plakát

Aktuális információk a filmről a Fagyott május Facebook-oldalán találhatók. A film plakátja Gulyás Andrea munkája.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés