bezár
 

irodalom

2017. 09. 05.
Nagy Kata költőt választották a JAK új elnökévé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy Kata költőt választották meg nagy többséggel a József Attila Kör (JAK) új elnökének a szervezet tisztújító közgyűlésén Szigligeten.

A nagy hagyománnyal bíró, több évtizedes múltra visszatekintő, fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetnek 12 év után van újra női elnöke, akinek mandátuma január elsejétől három évre szól - olvasható a JAK internetes oldalán (jozsefattilakor.hu).
    

prae.hu

Nagy Kata 1986-ban született Dunaföldváron. 2005 óta rendszeresen jelennek meg versei. Első verseskötete 2016-ban Inkognitóablak címmel jelent meg a JAK-füzetek sorozatában.
    

A közgyűlésen lemondott a JAK eddigi elnöksége, így a tagok új tisztségviselőket választottak. Az új elnökséget Bende Tamás, Czinki Ferenc, Deres Kornélia, Hutvágner Éva és Urbán Ákos képviseli. Kassai Zsigmond hivatalosan szeptember 30-ig tölti be még a JAK titkári pozícióját, utódját az új vezetőség keresi.
    

A közgyűlésen a JAK új tagokat is választott Bakos Gyöngyi, Gondos Mária Magdolna, Halász Rita, Harag Anita, Imre Ábris, Kustos Júlia, Németh Gábor Dávid, Papp-Zakor Ilka, Pencs Attila, Posta Marianna és Somorjai Réka személyében - olvasható az összegzésben, amely szerint a jelenlegi elnök, Gaborják Ádám 2017 végéig, Nagy Kata munkába lépéséig tisztségben marad. Két cikluson, összesen hat éven át vezette a szervezetet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés