bezár
 

zene

2009. 04. 02.
Először turnézik szülőföldjén Lajkó Félix
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először turnézik szülőföldjén, a Vajdaságban Lajkó Félix hegedűművész, aki fellépéseinek sorát Szabadkán kezdi meg szombaton, majd Verbászon és Újvidéken folytatja a koncertezést. A turnén a Magyarországon már kiadott A bokorból című új lemezét mutatja be a zeneművész.

prae.hu

A Vojvodina Tour elnevezésű koncertsorozat előtt a Magyar Szó című vajdasági napilap közölt interjút a hegedűművésszel. Lajkó Félix a Magyar Szónak elmondta, hogy a lemez anyagát a palicsi erdőben vették fel - ezért a lemez címe - és a helyszínekre, időpontokra utalnak a számok címei is: A gödörből, Ebéd után, Nyárfák alatt. A lemezt Lajkó Félix Brasnyó Antal brácsás kíséretével készítette el.

A "hazai pályán" kezdődő első turné a két-három koncert utáni szünetek miatt a nyáron is tart majd. Az új lemezt máshol is hallhatja a közönség, áprilisban Észtországban és Bécsben is. A tavasz folyamán pedig erdélyi turnét is terveznek Lajkó Félixék, július elején pedig New Yorkban játszanak, miközben a Vojvodina Tour során biztosan fellépnek még Bácson, Versecen, Zentán, Zomborban és a 34 éves Lajkó Félix szülővárosában, Topolyán is.

nyomtat

További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés