bezár
 

film

2017. 07. 07.
Párizsi filmfesztiválon nyert fődíjat a #Sohavégetnemérős
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tavaly decemberben került a magyar mozikba Tiszeker Dániel rendező és Lévai Balázs producer első nagyjátékfilmje, a #Sohavégetnemérős. A fiatal színházi színészekből és elsőfilmes alkotókból álló stáb márciusban a Magyar Filmdíjon átvehette a közönségdíjat, a film pedig tavasszal több nemzetközi fesztivál versenyprogramjába is bekerült. Július 3-án az egyik legrangosabb francia független filmfesztivál, a Paris Art and Movie Awards fődíját kapta meg Párizs egyik legpatinásabb művészmozijában, a Le Cinema du Balzacban.

A Champs-Elysées-en tartott PAMA idén harmadik alkalommal válogat a nemzetközi független filmes felhozatalból. A zsűri elnöke Mélanie Doutey színésznő, aki a magyar nézők számára leginkább Eduardo Noriega (A farkas) és Jean Dujardin (Soha ne mondd, hogy soha) partnereként lehet ismerős.

prae.hu

A #Sohavégetnemérős a legjobb film mellett legjobb rendező és legjobb vágás (Mészáros Attila) kategóriájában is kapott jelölést, végül a fesztivál fődíjának számító legjobb film díját nyerte el. A film alkotói közül Tiszeker Dániel rendező, Pataki Ádám operatőr, valamint Horváth András Dezső forgatókönyvíró videóüzenetben köszönték meg Le Cinéma du Balzacban tartott díjátadón az elismerést.

http://parisartandmovieawards.com

https://www.facebook.com/sohavegetnemerosmozi/

Sohavégetnemérős

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés