bezár
 

art&design

2009. 03. 31.
Kalapács alá kerül Marcel Marceau pantomimművész hagyatéka
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elárverezik a legendás pantomimművész, a két éve elhunyt Marcel Marceau hagyatékát; "Monsieur Bip" kincsei közül a keserédes bohóc jelmeze is kalapács alá kerül a kétnapos májusi aukción.

prae.hu

A világhírű pantomimművész fehér nadrágja, csíkos trikója és szürke inge 1500 és 2000 euró (mintegy 460 ezer és 600 ezer forint) közötti áron kelhet el - számolt be hétfőn az árverést bonyolító Drouot Richelieu aukciósház. A híres jelmez mellett elárverezik a pantomimművészt ábrázoló fényképeket, az általa készített festményeket és rajzokat, különböző álarcait, Japánból származó babáit, könyveit, leveleit, de még bútorait is.

A május 26-án és 27-én rendezendő árverés előtt egy nappal a nagyközönség is megtekintheti a darabokat. Összesen 700 tétel kerül kalapács alá, az aukciósház 200-300 ezer euró (mintegy 60-90 millió forint) közötti bevételre számít. Az eladásra kínált darabok között pár eurocent értékű tárgyak is vannak, a tételek nagy része a művész észak-franciaországi Bercheres-sur-Vesgres városkában lévő otthonából származik.

Marcel Marceau (1923-2007) a második világháború után találta ki Monsieur Bip híressé vált tragikomikus alakját, a figurával évtizedeken át varázsolta el közönséget. Az ötvenes és hatvanas években az ő pantomimtársulata volt az egyetlen a világon. Marceau a némafilmek korszakának nagy csillagaiból merített ihletet művészetéhez.
nyomtat

További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés