bezár
 

art&design

2017. 07. 03.
Egy projekt több részből áll, ezek együtt jelentenek kockázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A város peremén kezdeményezés keretében szociológusokból, újságírókból, bölcsészekből és művészekből álló csoport közösen kutatja a 2014-ben lebontott külső-ferencvárosi Dzsumbujt egykori lakók bevonásával. A projekt célja, hogy életútinterjúk, közösségi programok, kiadvány, fotók és videók segítségével hozzájáruljanak a szegénységből és a társadalmi egyenlőtlenségből adódó problémák megértéséhez, és árnyalják a Dzsumbujról és a szegénytelepekről kialakult képet, a hozzájuk kapcsolódó negatív előítéleteket. 

A Laborban felállított ideiglenes munkaállomáson a projekt eddigi eredményei és dilemmái láthatóak.

prae.hu

A három napos nyitott irodában szeretnénk beszélni művészet és várostervezés kapcsolatáról, a társadalmi elkötelezettség lehetőségeiről, de leginkább egy folyamatról, mely nekünk alkotóknak/résztvevőknek is segít megérteni, hogy mire vállalkoztunk és hogy kezdeményezésünknek milyen hatásai lehetnek jelenlegi eszközeinkkel. Annak az állandó értelmezési igénynek egy mozzanatát mutatjuk be, mely a látogatók bevonásával alakítja a projekt további lépéseit.

Koncepció: Erdei Krisztina, Thury Lili

A város peremén kezdeményezés egykori és aktív résztvevői: 
Albert Kinga, Balla László, Barna Margit, Bogdán Adrienn, Budai Gábor, Budai Róbert, Csizmás Kinga, Erdei Krisztina, Gunther Dóra, Ivanyos Judit, Kelen Zsuzsa, Kovács Annamária, Lukács Bence, Sárközi Vénusz, Simon Bettina, Simon Zsuzsanna, Szkiba József, Thury György, Thury Lili, Vigvári András, Zsigó Anna

Kiállítók: Erdei Krisztina, Szász Lilla, Thury Lili

Külön köszönet: Balla Csönge (fotódokumentáció - kiadvány), Hurrikan Press / Szigeti Árpád (a kiadvány nyomdai kivitelezése), RomaKép Műhely (videó - beszélgetés a Kassák Múzeumban) Simon Zsuzsanna (kamera - egykori lakókkal felvett videóinterjúk), Üveges Péter (előkészületek :) )

Támogatók: NKA, Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, PwC Hungary

 

Labor Bp (1053 Budapest, Képíró utca 6.)

2017. június 29 - 2017. július 5. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés