bezár
 

film

2017. 07. 03.
Közösségi finanszírozással építenének robotot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Nemcsak a jövő, a múlt is a robotoké” – írják a különleges szerkezetre gyűjtő fiatal filmkészítők. A most készülő Irinyi című kisjátékfilmben ugyanis kulcsszerepet kap egy 19. századi harci masina, melynek megépítéséhez az alkotók a leendő nézők támogatását kérik.

A steampunk kisfilm a Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra program keretében készül, de hogy a 19. századi magyar robot és a film minél látványosabb legyen, a közönség hozzájárulását várják. A támogatásért, annak mértékétől függően, akár produceri kredit is járhat, sőt, magát a robotot is hazaviheti valaki. A projektet az alábbi linken érhetik el: https://www.indiegogo.com/projects/irinyi-movie-robot#/

prae.hu

Irinyi

Irinyi – Látványterv

Az Indiegogo közösségi finanszírozási kampányhoz készült videóban Irinyi János a nézők és Kossuth Lajos segítségét kéri, hogy a robot elkészülhessen. Irinyi szerepében A martfűi rém címszereplőjeként is ismert Hajduk Károlyt láthatják majd a nézők.

A steampunk elsősorban kortárs stílus és tematika, másodsorban alternatív művészeti szubkultúra. A legismertebb filmes példák közül a Will Smith és Salma Hayek főszereplésével készült Vadiúj vadnyugat, Martin Scorsese Leleményes Hugója, vagy Jean-Pierre Jeunet filmje, az Elveszett gyerekek városa említhető.

Irinyi

Irinyi – Látványterv

Az alkotók célja, hogy megszerettessék ezt a Magyarországon még talán kevésbé ismert stílust a sci-fi rajongóival, miközben megismertetik Irinyi Jánost, a „méltatlanul elfeledett“ feltalálót és vegyészt, valamint az 1848-as forradalom és szabadságharcban betöltött szerepét. A film rendezője a The Biebers videoklipek rendezője, Cibulya Nikol.

És íme a látványos masina terve:

Irinyi

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés