bezár
 

színház

2009. 03. 29.
Lemondott a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lemondott igazgatói posztjáról Stefán Gábor, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója - tájékoztatta Gyimesi Endre, a színházat fenntartó város polgármestere a sajtót.

A polgármester tudomásul vette az igazgató döntését, a színház vezetését átmenetileg, a pályázat lebonyolításáig Szabó József gazdasági igazgató látja majd el. A pályázat kiírására az áprilisi közgyűlés után az önkormányzat kulturális bizottságának van lehetősége.

Gyimesi Endre megjegyezte: Stefán Gábor csak igazgatói posztjáról mondott le, koreográfusi munkáját tovább folytatja a színházban. Stefán Gábor nem nyilatkozott lemondásának okairól.

A Zalai Hírlap szombati száma azt írta, hogy Stefán Gábor a körülötte kialakult helyzet miatt mondott le igazgatói posztjától. A lapnak nyilatkozva a polgármester kiemelte, hogy a színház életében kényes időszakról van szó, hiszen épp most zajlanak a jövő évi színészi szerződtetések, valamint a következő évad műsortervét is most kell kialakítani.

Stefán Gábor 1983 óta tagja a zalaegerszegi színház társulatának: 1991-ig asszisztensként, majd három évig művészeti titkárként dolgozott. 1994 és 1996 között ügyvezető igazgató volt, a Hevesi Sándor színházat 1996 óta vezette.

Szkéné színház


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés