bezár
 

zene

2017. 06. 08.
Elsöprő siker a Concerto Budapest ázsiai turnéján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elsöprő siker a Concerto Budapest ázsiai turnéján Május közepén indult ázsiai koncertkörútra a Keller András vezette Concerto Budapest, és a világszerte ünnepelt hegedűművész, Gidon Kremer kamaraegyüttesével, a 20 éves fennállását ünneplő Kremerata Balticaval. 

A szuperfelállás: az eggyé olvadt két zenekar és a két kiváló hegedűművész együttes játéka Peking, Xi’an, Szöul és Taipei koncerttermeit hódította meg elsöprő sikerrel: a pekingi Kínai Nemzeti Nagyszínházban adott koncerten szűnni nem akaró tapssal négy ráadást is követelt a nagyérdemű. A turné zárókoncertjét Taipeiben egyszerűen „az év legnagyszerűbb koncertjeként” hirdették a helyi híradások.

prae.hu

A két művész vezetésével európai klasszikusokat és kortárs modernek darabjait vitték el a helyi közönségnek. Közös küldetésüknek adózva - a rendhagyó műsorszerkesztéssel, és a művészeti értékek középpontba állításával - hirdették a zenei nyelv sokszínűségét, gazdagságát. 

Concerto Budapest és Kremerata

Az idén 110 éves Concerto Budapest zenekart éppen 10 éve vezeti a legrangosabb nemzetközi és hazai díjakkal kitüntetett kiváló hegedűművész és karmester, a világhírű Keller Quartet alapítója, Keller András. Irányítása alatt a zenekarhoz sok fiatal, ígéretes tehetség csatlakozott, a megfrissült zenekar ezáltal új színt hozott a zeneéletbe. Az évtizedes fejlődés eredményeképpen immár nagy megbecsülésnek örvendenek szerte a világon, folyamatos meghívásokat kapnak Kína, Franciaország, Németország, Japán, Spanyolország, Egyesült Államok rangos koncerttermeibe.

Keller gyakran hív meg világsztár vendégművészeket és külföldi szólistákat Magyarországra, többek között az idén 70 éves Gidon Kremert is, akihez évtizedes művészbarátság fűzi. A mester által alapított Kremerata Baltica vonószenekart a világ legjobbjai közt tartják számon. Számos rangos díj birtokosai és több CD-felvétel is őrzi munkásságukat.

Kremer és Keller

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés