bezár
 

irodalom

2017. 06. 02.
Hétfőtől boltokban a Szabadesés, csütörtökön bemutató
Molnár T. Eszter: Szabadesés. Regény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Molnár T. Esztert 2016-ban a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díj három várományosa közé választották a Tilos az Á Könyveknél megjelent Stand-up! című ifjúsági regényével. Ezúttal nem lányregényt írt a szerző: a Szabadesés című krimi a sikeres ifjúsági regényíró első felnőtteknek szóló könyve. Hétfőtől a boltokban, június 8-án, csütörtök este 19 órakor bemutatjuk Budapesten, a Salétrom utca 4. szám alatt, a Werk Akadémia épületében.

A 88. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Szabadesés a PRAE.HU+PALIMPSZESZT kiadásában. A könyv elkészítését Péczely Dóra szerkesztőként, L. Varga Péter pedig a szöveg gondozásával segítette.

prae.hu

Molnár T. Eszter: Szabadesés

A krimi tartalmából annyi megtudható, hogy Walter Beckert, a híres heidelbergi tudóst holtan találják a háza pincéjében. Fiatal felesége, Magdalena azt állítja, önvédelemből szúrta le, azonban vallomása ellentmondásos, és drogos múltja is ellene szól. Csak Peter Brenner, a sztárügyvéd hisz neki, ám neki is csupán lépésről lépésre sikerül elnyernie a különös nő bizalmát. Peter számára lassan világossá válik, hogy egy rendkívüli gyilkossági üggyel van dolga. Ezért mindent kockára téve olyan nyomokat kezd követni, melyekről a rendőrség nem akar tudomást venni.

Molnár T. EszterA szerző 1976-ban született Budapesten, jelenleg Németországban, Freiburg városában él. Az ELTE biológus szakán végzett, foglalkozott növényrendszertannal, tumorbiológiával és mikrobiológiával, szakdolgozatát molekuláris genetikai kutatásból írta, immunológiából doktorált. A freiburgi Max Planck Intézetben végezte a posztoktori kutatásait, később az Albert Ludwig Egyetemen doktori iskolát vezetett, és pályázatíróként is dolgozott. 2014 óta verseket, novellákat, tudósításokat és műfordításokat publikál folyóiratokban. 2016-ban jelent meg első regénye, a Stand-up! (Tilos az Á Könyvek), melyet hamarosan követett a folytatás, a Most már igazán, majd egy novellafüzér, A számozottak (JAK-füzetek: JAK+PRAE.HU) A József Attila Kör és a Szépírók Társasága tagja.

Könyvbemutató

A könyvet bemutatja: Molnár T. Eszter szerző, Péczely Dóra (a könyv szerkesztője), Bárány Tibor, L. Varga Péter (a könyv olvasószerkesztője), a beszélgetést Balogh Endre vezeti. Az esten Ertl Zsombor színművész előadásában részletek hangoznak el a regényből. 

A könyvbemutató Facebook-eseménye:

https://www.facebook.com/events/1600748089957532/?fref=ts

A szerző Facebook-oldala: https://www.facebook.com/molnarteszter/

A szerző honlapja: www.molnarteszter.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés