bezár
 

színház

2017. 06. 01.
Egy őrült naplója – Keresztes Tamás előadása Szófiában és Várnában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bodó Viktor rendezésében mutatják be Gogol Egy őrült naplója című műve alapján készült monodrámát június 2‑án a szófiai Szatirikus Színházban, majd június 4-én a várnai Drámai Színházban, bolgár és angol feliratozással. A realitásérzékét vesztő kishivatalnokot Keresztes Tamás alakítja. Az előadásokra a Szófiai Magyar Intézet támogatásával kerül sor. A bulgáriai bemutatóra Szófiában a Világ Színházai című program, Várnában pedig a Várnai Nemzetközi Színház Fesztivál ad alkalmat - tájékoztatta a prae.hu művészeti portált a Balassi Bálint Intézet.

Az Egy őrült naplója, Gogol Szentpéterváron játszódó novellája a sorsa megváltoztatására képtelen kisembert állítja a középpontba. Popriscsint, a darab főszereplőjét elfojtott vágyai, sérelmei, frusztráltsága lassanként az őrületbe kergeti: kutyákkal beszélget, spanyol királynak képzeli magát, végül az inkvizíció karmai közt, pontosabban a tébolydában végzi. A színdarab új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készült. Az előadás atmoszférájának megteremtésében fontos szerepet játszik a Keresztes Tamás tervezte díszlet, valamint a loopernek nevezett szerkezet, amely egyszerre több hang rögzítésére és lejátszására képes. 

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés