bezár
 

irodalom

2009. 03. 28.
Sziveri János-emléknapot tartanak a költő szülőfalujában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sziveri János születésének 55. évfordulójára emlékeznek szombaton a fiatalon elhunyt költő szülőfalujában, a délvidéki Muzslyán (Muzlja).

prae.hu

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében délután megkoszorúzzák Sziveri János emléktábláját a szülői háznál. Az 1954. március 25-én született és 1990-ben, súlyos betegségben elhunyt költő, dramaturg munkásságát Balázs Attila író méltatja - olvasható a vajdasági Magyar Szó napilap internetes oldalán.

A koszorúzást követően a muzslyai Magyar Ház nagytermében ünnepélyesen megnyitják a Vers a kollázsban című képzőművészeti kiállítást, majd irodalmi esttel zárul az emléknap.

Sziveri János első verseskötete, a Szabad Gyakorlatok 1977-ben jelent meg, s egy évvel később munkásságát a fiatal magyar irodalmárok egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Sinkó Ervin-díjjal ismerték el.

1980 és 1983 között az újvidéki Új Symposion irodalmi folyóirat főszerkesztői posztját töltötte be. Önéletrajza szerint politikai okokból menesztették ebből a tisztségből. Később, 1985-től a szabadkai Népszínház dramaturgja lett.

nyomtat

További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés