bezár
 

irodalom

2017. 05. 30.
A női identitás áll a Szabó Magda emlékére rendezett római programok középpontjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A női identitás kérdése áll a középpontban a Római Magyar Akadémia kétnapos programsorozatán, amellyel Szabó Magdára emlékeznek - mondta Hammerstein Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

A helyettes államtitkár a műsorban kiemelte, hogy a programokat Szabó Magda (1917-2007) születésének 100. évfordulója alkalmából rendezik a Falconieri Palotában kedden és szerdán.
    

prae.hu

Hammerstein Judit hozzátette: Szabó Magda sok művében boncolgatja a nőiség kérdéseit, például hogy mire juthat egy nő a társadalomban, hogyan tudja felvenni a harcot a sztereotípiákkal, és miként tud érvényesülni. Ezek olasz kontextusban is érdekesek lehetnek.
    

A Dialógus a női identitásról című összművészeti rendezvénysorozat kedd este a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfus szakán végzett Valentina Murabito pop-up kiállításával kezdődik. Hammerstein Judit kiemelte, hogy a fotóművész alkotásainak inspirációs forrásai Szabó Magda írásainak női szereplői voltak. Ezt követően levetítik Szabó István Oscar-díjas rendező Az ajtó című filmjét, amely Szabó Magda azonos című regényének adaptációja.
    

Olasz és magyar írónők részvételével szerdán Női identitás a kortárs irodalomban címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak. A két szekcióból álló beszélgetésen részt vesz Dacia Maraini olasz írónő, Dagmar Reichardt professzor, a kortárs olasz irodalom szakértője, Antonella Cilento, Nadia Terranova, Simonetta Sciandivasci olasz, Ugron Zsolna, Kemény Zsófi magyar írók, továbbá Juhász Anna, a Szabó Magda-centenárium rendezvényeinek felelőse és Szilágyi Mónika, a milánói Edizioni Anfora kiadó igazgatója. A rendezvénysorozat szerdán este Kézdy Luca hegedűművész koncertjével zárul.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés