bezár
 

film

2017. 05. 28.
Különdíjat adományozott a közmédia a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olma Frigyes Gemenc - Az árterek világa című dokumentumfilmje nyerte a közmédia M5 kulturális csatornája különdíját a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon szombaton.

Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója az MTI-nek elmondta: nem volt könnyű meghozni a döntést, mert az idei fesztivál stílusban és témaválasztásban is elképesztően színes palettát kínált.

prae.hu

"A film egész egyszerűen lenyűgöző. Ha valaki még soha életében nem látott természetfilmet, de ezt megnézni, biztos, hogy a műfaj rajongójává válik" - fogalmazott. Kiemelte: hat évig forgatták a Gemenc - Az árterek világa című filmet, amely nagy elkötelezettségről, természet iránti alázatot és szakmai tudásról tesz tanúságot. A díj odaítéléséről a fesztivál zsűrijének előzetes szűrése után a közmédia munkatársaiból álló szakmai grémium döntött.

Az M5 egyik alapfeladata az ismeretterjesztés, és az indulástól kezdve igyekeznek teret adni a magyar dokumentum- és természetfilmeseknek. A közmédia kiemelt médiapartnere a gödöllői fesztiválnak, és már a szemle programjában szereplő három filmre már sugárzási jogot is szerzett - hangsúlyozta Dér Ágnes.

Mint fogalmazott, méltatlanul keveset tud a magyar közönség arról, hogy ezek az alkotók elkötelezett munkával milyen fantasztikus filmeket készítenek, és ezekkel milyen elképesztő sikereket érnek el nemzetközi filmfesztiválokon. Ennek oka elsősorban az, hogy a mozik nem igazán szeretik vetíteni ezeket az alkotásokat, amelyeket ezért a forgalmazók online felületekre szorulva igyekeznek terjeszteni.

Az M5 csatorna hiánypótló módon minden hétköznap délután két-három órás műsorsávban sugározza főleg magyar alkotók dokumentum- és természetfilmjeit, amelyek a hétvégi műsorstruktúrában is kiemelt helyet kapnak - hangsúlyozta a Dér Ágnes. Hozzátette: a Gemenc - Az árterek világa című film is látható lesz az M5 műsorán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés