bezár
 

irodalom

2017. 05. 12.
Márai Sándor és Borbély Szilárd művei a prágai könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Prágában megnyílt a 24. Nemzetközi Könyvvásár és Irodalmi Fesztivál. A csütörtöki hivatalos megnyitó után péntektől vasárnapig a cseh kiadók mellett 30 ország mintegy 400 könyvkiadójának termékeit bemutató kiállítást a nagyközönség is megtekintheti, Magyarországot Márai Sándor, Borbély Szilárd és Péterfy Gergely műveinek cseh fordításai képviselik.

A Balassi Intézet Prágai Magyar Intézete a Publishing Hungary Program támogatásával saját standon mutatja be a cseh fordításban megjelent magyar műveket.
    

prae.hu

A magyar irodalom képviseletében pénteken délután Márai Sándor Füves könyvét ismerteti meg a közönséggel Gál Jenő prágai irodalomtörténész, egyetemi oktató. Szombaton délben Borbély Szilárd Nincstelenek című könyvét mutatják be, délután Péterfy Gergely Kitömött barbár művét tárja az érdeklődők elé Robert Svoboda fordító a szerző jelenlétében, aki dedikálja is könyvét.
    

Több tucatnyi könyvbemutató, író-olvasó találkozó és irodalmi témájú kerekasztal-beszélgetés, húsz kiállítás és ugyanannyi filmvetítés szerepel a könyvvásár kísérőprogramjai között. A meghívott szereplők száma meghaladja a hatszázat.
     

A rendezvény számos neves vendége közül a legnagyobb érdeklődés Corinne Hofmann svájci szerzőt övezi. A hatalmas nemzetközi sikert aratott Afrikai szeretők szerzője ezúttal legújabb, A zsiráfnyakú lány című könyvét mutatja be pénteken a vásárcsarnok nagytermében.
    

A prágai könyvvásárt és irodalmi fesztivált tavaly mintegy ötvenezren keresték fel, idén is hasonló érdeklődésre lehet számítani.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés