bezár
 

színház

2017. 05. 05.
Háromnapos kortárs bábművészeti seregszemle Egerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A bábművészet mint "totális színpadi műfaj" megismertetését, népszerűsítését és megszerettetését szolgálja a Kortárs Bábművészeti Napok, melyet péntektől vasárnapig tartanak az egri Harlekin Bábszínházban - tájékoztatta az MTI-t a teátrum igazgatója, egyben a seregszemle művészeti vezetője.

Éry-Kovács András elmondta: a magyar bábművészet meghatározó alakja, a Harlekin Bábszínház öt éve elhunyt direktora, Lengyel Pál szellemi örökségét követve, részben rá emlékezve 2015 után második alkalommal rendezik meg a seregszemlét. Az idei programot nyolc előadás színesíti, melyek közül az első, a házigazdák Szentivánéji álom című produkciója kifejezetten erre az alkalomra készült; a produkciót a megnyitót követően először láthatja a közönség.
    

Szkéné színház

Ezt szombaton és vasárnap további hét darab követi, melyek közül négyet a pécsi Bóbita Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház vendégjátékaként tekinthetnek meg az érdeklődők - közölte az igazgató.
    

Kiemelte: ezúttal a bábművészeti programokat is a drámamódszertan és színházi nevelés jegyében válogatták, a zárónapon a témát egy szimpózium keretében vitatják meg és elemzik a szakma képviselőivel. Az eszme- és tapasztalatcsere szándéka a bábművészet "totális színpadi műfajként" történő megismertetése, népszerűsítése és megszerettetése a fiatalokkal - tette hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés