bezár
 

színház

2017. 05. 04.
Idén már lehet jelentkezni az MTE színházi tánc alapszakára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) színházi tánc alapszakra május 20-án felvételizhetnek idén először a 14 évnél idősebb fiatalok - mondta el Román Sándor, az ExperiDance társulat művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Román Sándor kifejtette, hogy az elmúlt években számos fővárosi és vidéki színházban keletkezett igény olyan magas szakmai minőséget képviselő, képzett táncosokra, akik képesek helytállni az egyre nagyobb számban bemutatott zenés produkciókban. Az ilyen előadókat azonban speciális képzésben kell részesíteni, amelyre Magyarországon a Táncművészeti Egyetem a legalkalmasabb hely, hiszen itt nemzetközi színvonalon képzik a táncosokat, olyan minőségben, amely ki tudja szolgálni a színházvezetők, rendezők, koreográfusok igényeit.
    

Szkéné színház

Kiemelte: azok a fiatalok, akik bekerülnek és végigcsinálják a kurzust, mind a színházak, mind az ExperiDance-hez hasonló táncegyüttesek örömmel várják tanulmányaik befejeztével.
    

"A mi társulatunk nagyon szigorúan a magyar néptánc hagyományaira épít, ugyanakkor olyan speciális művészi portfólióval rendelkezünk, ahol már zenés darabokat is készítünk" - fűzte hozzá.
    

A tervek szerint, a háromévente induló képzésre 12 fiú és 12 lány nyer majd felvételt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés