bezár
 

art&design

2009. 03. 26.
Grafikai pályázatot hirdetett a Budapesti Temetkezési Intézet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Temetkezési Intézet a fővárosi sírkertekben nyugvó nemzeti nagyságok előtt tisztelegve nyílt grafikai pályázatot hirdetett Requiem az életért címmel.

prae.hu

A pályázatra olyan műalkotásokat várnak, amelyek a kegyelet, az emlékezés mellett a temetők meditatív világát is tükrözik. A pályázat a Csend Napja kulturális rendezvénysorozatához kapcsolódik, amelyet június 14-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

Pályázni klasszikus sokszorosított grafikai technikákkal készült munkákkal, egyedi rajzokkal, valamint digitális technikával készült, maximum 70-szer 100 centiméteres munkákkal lehet. Hivatásos és amatőr grafikusok egyaránt indulhatnak a megmérettetésen.

A beérkezett műveket szakértőkből álló bizottság bírálja el. A zsűri által kiállításra érdemesnek talált alkotásokat a Csend Napján a Fiumei úti Nemzeti Sírkert árkádsorában állítják ki, ahol a rendezvény látogatói is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott alkotásokra. A legjobb munkákat a Kegyeleti Múzeum is bemutatja egy időszaki kiállítás keretében, és az alkotásokról készült felvételek felkerülnek a BTI Zrt. honlapjára is.

A műveket - kiállításra kész állapotban - június 5-ig lehet leadni az Issues Managament Tanácsadó Kft. székhelyén, a Madách téren. Az első három helyezett és a közönség kedvencének díja képzőművészeti eszközök vásárlására felhasználható utalvány lesz.

nyomtat

További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés