bezár
 

zene

2017. 05. 03.
Ismét Budapesten lép fel az Alexandrov Együttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felújított műsorral, színpadképpel és rengeteg új taggal lép fel a világhírű Alexandrov Együttes május 28-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Az Orosz Hadsereg mintegy háromszáz tagú ének- és táncegyüttese tavaly decemberben egy légikatasztrófa következtében tagjainak egyharmadát veszítette el, de új művészeti vezetővel, szólistákkal, zenekari és kórustagokkal újra turnézik - mondta Tóth Gergely, a Concert Europe producere az M1 aktuális csatorna szerda reggeli adásában.
    

prae.hu

Mint elhangzott, az együttes 1928-ban alakult a Szovjet Néphadsereg 12 katonájából és 1933-ban vette fel az Alexandrov nevet. Május 28-án a Papp László Budapest Sportarénában a csapat több mint száz tagja, zenekar, kórus, szólisták és táncosok fognak fellépni.
    

A producer kitért arra, hogy az Alexandrov Együttes régi, jól ismert orosz dalok, például a Katyusa mellett modern zenék átdolgozását is előadja, korábban például Roger Watersszel együtt lépett fel és mutatott be produkciót a Pink Floyd The Walljából. Az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttesének repertoárja az orosz népdaloktól az egyházi énekeken és operaáriákon át a popzenéig terjed.
    

A zenekarban a fa- és fémfúvósok mellett eredeti orosz autentikus hangszerek, balalajka, domra, baján és harmonika idézi az orosz hangulatot. A tavaly decemberi szerencsétlenséget követően újjáalakult együttes először február 23-án, a Honvédők Napja alkalmából adott koncertet a Kremlben, tavaszi európai turnéjuk Szlovákiát, Csehországot és Németországot is érinti. Az együttes fennállása óta már több mint hetven országban koncertezett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés