bezár
 

zene

2017. 04. 10.
Ősbemutatóval várja a közönséget a Magyar Rádió Énekkara nagycsütörtökön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Rádió Énekkara előadásában szólal meg Beischer-Matyó Tamás passiózenéjének ősbemutatója nagycsütörtökön a Pesti Vigadóban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkarának vezető karnagya a műsorban elmondta: Beischer-Matyó Tamás egész estés passiótörténetet írt az MR Énekkarára, amely különleges felállásban két kórusra fog oszlani. A nagy vegyeskar mellett a kisebb kamarazenei egység nem énekel szövegeket, csak vokálisokkal kíséri Jézus szövegeit. A műhöz Mechler Anna egészen új szöveget, mintegy librettót írt.
    

prae.hu

A Történet az Ember Fiának szenvedéséről és haláláról - passiózene szólistákra, vegyeskarra és harsonákra című darabban a szólisták és az énekkar mögött a Corpus Harsona Kvartett (Sütő András, Pálinkás Péter, Stürzenbaum Róbert, Galla Ákos) lesz a hangszeres együttes - tette hozzá a karnagy.
    

Az ősbemutatón a narrátor Meláth Andrea, szólószoprán Szalai Ágnes, Pilátus László Boldizsár, Jézus Fülep Máté, Péter Szerdahelyi Pál, a szolgálólányok és katonák éz Énekkar szólistái lesznek, vezényel Pad Zoltán. A zeneszerző a művet az MR Énekkarának ajánlotta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés