bezár
 

színház

2017. 04. 08.
A drámafordításról rendeznek konferenciát a Katona József Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos elismert felszólaló részvételével rendez konferenciát a drámafordítás mai helyzetéről a Katona József Színház. A Jól szól magyarul? címmel megvalósuló eseményre április 22-én, szombaton várják a közönséget.

A Katona József Színházban tartott konferencián többek között Ascher Tamás, Karsai György, Nádasdy Ádám és Zsótér Sándor is részt vesz - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, a rendezvény célja több szempontból körbejárni a színművek fordításának általános és speciális kérdéseit a szakma és a színház, a drámairodalom iránt érdeklődő közönség részvételével.

Az április 22-én 10 és 16 óra között megszervezett konferencián a részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt sem igényel.

A konferencia programja szerint Forgách András köszöntője után Karsai György Antik darabok újrafordítva címmel, majd Nádasdy Ádám Shakespeare - egyre hűtlenebbül? címmel tart előadást.

Domsa Zsófia Fagypont alatt című előadásában a skandináv dráma magyarországi helyzetéről beszél, Török Tamara pedig a kortárs magyar dráma "jelen-nem-létéről" az európai színpadokon.

A színházi műfordítás általános kérdéseiről Perczel Enikő, Ungár Júlia és Upor László részvételével tartanak kerekasztal-beszélgetést.

A konferencia délutáni programján szerepel Hamvai Kornél A fordítás és az átírás, valamint Radnai Annamária A dramaturg mint fordító című előadása.

A Katona József Színház előadásainak fordításairól is tartanak kerekasztal-beszélgetést Radnai Annamária, Szabó-Székely Ármin és Várady Szabolcs részvételével.

Az egész napos program zárásaként A fordítás fontossága a rendezők szemszögéből címmel Ascher Tamás és Zsótér Sándor gondolatait ismerhetik meg az érdeklődők.

A konferencia részletes programja a http://katonajozsefszinhaz.hu/42779-jol-szol-magyarul-konferencia-a-dramaforditasrol-a-katonaban linken érhető el.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés