bezár
 

irodalom

2017. 04. 07.
A költészet napja - Kortárs költők futása Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A költészeti napi Versmaratonhoz és az Az év versei 2017 című antológiához kapcsolódva tizenhárom kortárs költő futja le együttesen a maratoni távot József Attila gyermekkorának helyszínén, a budapesti Ferenc téren április 8-án, szombaton délután - közölte a Magyar Napló Kiadó az MTI-vel.

A futók között lesz Filep Tamás, Szentmártoni János, Vörös István, Payer Imre, Petőcz András és Zsille Gábor (a kötet szerkesztője), Papp-Für János, valamint Kürti László, Simon Adri, Rónai-Balázs Zoltán, Székelyhidi Zsolt, Murányi Zita és Horkay-Hörcher Ferenc.

prae.hu

A Versmaraton részeként másodszor megszervezett Költők futása nevet viselő eseményen bárki becsatlakozhat az összesen 42 kilométeres táv megtételébe. A Ferencvárosi Önkormányzattal közösen rendezett programot beszélgetések, dedikálások is kiegészítik - olvasható a közleményben.

Április 11-én a hetedik Versmaraton során a Magyar Rádió Márványtermében kortárs magyar költők 12 órán olvassák fel műveiket a Magyar Napló gondozásában megjelent Az év versei 2017 antológiából, melyben szerepel többek között Ágh István, Filip Tamás, Fekete Vince, Kókai János, Mezey Katalin, Pollágh Péter, Ughy Szabina, Tóth Erzsébet, Vasadi Péter és Vörös István.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés