bezár
 

irodalom

2017. 04. 06.
A Vízy Dorka Alapítvány felhívása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vízy Dorka Alapítvány idén másodjára ítéli oda a Vízy Dorka-díjat egy kiemelkedő újságírói teljesítmény elismeréseként. A díjra rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhatnak (életkori megkötés nélkül), egy, az előző évben megjelent anyaggal. Egy pályázó egy munkával nevezhet. Az írott sajtóban megjelent munkák között nincs terjedelmi megkötés, a televíziós és rádiós anyagok időhatára maximum 10 perc. A munkákat azokról a területekről várjuk, amelyek Dorkának különösen fontosak voltak, azaz az egészségügy, tudomány, környezetvédelem, vallás, illetve a művészetek/kultúra tárgyköréből. A díj egy egyszeri 250.000 forintos támogatás.

A díj odaítéléséről szakmai zsűri dönt, melynek tagjai megegyeznek a tavalyi évben segítségünkre lévőkkel, azaz Beszterczey Judit, Karafiáth Orsolya, Kovács Gabi, Madarász Zsolt, Stumpf András, Szily László segítik a Vízy Dorka Alapítvány munkáját. A díjkiosztó időpontja ismét Dorka születésnapja, azaz május 29. körül lesz. A pontos időpontról a pályázókat és a sajtót (illetve a barátokat, érdeklődőket) időben értesítjük.

prae.hu


A pályamunkákat a vizydorkaalapitvany@gmail.com címre várjuk, elektronikus formában, 2017. április 20-ig.


A Vízy Dorka Alapítványt a nagyszerű újságíró, rádiós műsorvezető és szerkesztő emlékének ápolására alapította Dorka családja és barátai.

Vízy Dorka 2007-től napi rendszerességgel vezette a Közelről című délutáni magazint a Kossuth Rádióban. Betegségét a hallgatók nem vehették észre, mert szinte az utolsó pillanatig meghatározó hangja maradt a nevéhez köthető műsornak.
A műsorvezető 1995-ben került a Magyar Rádióhoz, ahol először a Napközben riportereként dolgozott. Évekig vezette a Petőfi Rádió Délelőtt című magazinját. Dolgozott továbbá a Calypso Rádióban, a Csúcsforgalom és a 180 perc című műsorban, valamint a Duna Televízió ifjúsági műsorában is. Újságírói munkásságát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006-ban Szalézi Szent Ferenc-díjjal, a Magyar Rádió többször nívódíjjal ismerte el.

A tavalyi évben a Vízy Dorka Alapítvány felhívására összesen 128 pályázat érkezett. A hattagú szakmai zsűri döntése alapján az elismerést Hanula Zsolt kapta, az Indexen 2015 szeptemberében megjelent Nem a gyerekeket kell félteni az internettől, hanem a
nyugdíjasokat
 című írásáért.
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés