bezár
 

irodalom

2017. 04. 03.
Az év versei 2017 (versantológia)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 103 költő mintegy 400 költeménye szerepel a Magyar Napló Kiadó által megjelentetett Az év versei 2017 című antológiában, amelynek élő kötetbemutatója a hetedik alkalommal megrendezendő költészet napi Versmaraton lesz - mondta el az MTI-nek Zsille Gábor, a kötet szerkesztője.

Hozzáfűzte: az antológia, amely a kortárs magyar költészet legnagyobb és legátfogóbb seregszemléje, 2002 óta jelenik meg minden évben. A válogatás alapját mindig az előző évben folyóiratokban megjelent versek adják. A kötet költőként általában 3-4 verset tartalmaz.

prae.hu

A kötetben szerepel többek között Ágh István, Filip Tamás, Fekete Vince, Kókai János, Mezey Katalin, Pollágh Péter, Ughy Szabina, Tóth Erzsébet és Vasadi Péter.

A kötet szerkesztésekor nagy hangsúlyt kap, hogy arányosan szerepeljenek benne határon túli és magyarországi szerzők, nők és férfiak, fiatalok és idősebbek. Az antológia legfiatalabb szerzője idén a 21 éves újvidéki Celler Kiss Tamás, a legidősebb pedig a 91. életévében járó Vasadi Péter Kossuth-díjas költő - hangsúlyozta Zsille Gábor, aki harmadik éve szerkeszti a válogatást.
  
Az év versei 2017 antológia élő kötetbemutatója a hetedik alkalommal megrendezendő költészet napi Versmaraton című rendezvény lesz. Április 11-én az antológiai szerzői közül hatvanöten olvassák fel verseiket a Magyar Rádió Márványtermében délelőtt 10 óra és este 22 óra között - fűzte hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés